Feestelijk jaar

B4L Poster 10 jr2015 wordt een feestelijk jaar. We vieren dit jaar het tienjarig bestaan van Books4Life in het algemeen en Books4Life Tilburg in het bijzonder.

In 2003 wordt door twee studenten besloten om zelf iets te gaan doen aan de verschrikkelijke dingen die in de wereld gebeuren. Het idee ontstaat om de eerste door studenten gerunde boekenwinkel, waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan, op te richten.
In de tijd die volgt, worden een aantal businessplannen ingediend bij het universiteitsbestuur en in juli 2004 wordt het groene licht gegeven.
De periode van september 2004 tot en met januari 2005 wordt gebruikt om de winkel in te richten en om boeken te verzamelen.

In februari 2005 gaat de winkel open en is sindsdien erg succesvol gebleken. In de loop der jaren zijn er Books4Life winkels bijgekomen in Utrecht, Maastricht, Groningen, Amsterdam, Eindhoven, Nijmegen en zelfs twee in Oostenrijk (Graz en Wenen).