Uitreiking donaties

De jaarlijkse uitreiking van donaties aan goede doelen staat weer voor de deur.

Op zaterdag 28 januari geven we weer geld aan 8 organisaties.
Benieuwd wie welk bedrag krijgt?
Kom gerust langs, de entree is gratis en er is live muziek en dans.

Code ROOD

Niet alleen het verkeer heeft last van de sneeuwval vandaag.
Ook onze vrijwilligers ondervinden grote problemen om naar
de winkel te komen.
Aangezien hun veiligheid en gezondheid bij ons voorop staan,
hebben we besloten om de winkel vandaag vanaf 12:30 te sluiten. 

Morgen zijn wij u weer graag van dienst vanaf 10:00.

Onze excuses hiervoor.

Kerst 2017

in plaats van een kerstboom

Uitnodigende kerst-tafel

Nu de Sint weer vertrokken is, is het tijd om ons voor te bereiden op Kerstmis.

Dit jaar hebben we gekozen voor een mooi aangeklede kerst-tafel.

We combineren die met een kleine expositie van boeken die iets met de winter van doen hebben en uiteraard vergeten we niet er een aantal kookboeken bij te zetten.
Zo kom je helemaal in de juiste sfeer en tover je met de kerstdagen een feestelijke dis op tafel.

 

500e Facebook liker

Onlangs zijn we de grens van 500 likes van onze Facebookpagina gepasseerd.
Toen deze mijlpaal in zicht kwam zijn onze vrijwilligers extra actief bezig geweest om hem zo snel mogelijk te bereiken.

De 500e liker heeft van ons een boekenbon van € 10,00 gekregen.

Landelijke donatie aan Amnesty International en Oxfam Novib

Een keer per jaar wordt de donatie van alle winkels van Books 4 Life in Nederland aan Amnesty International en Oxfam Novib uitgereikt.

Dit jaar werd dat op zondag 2 april  door de winkel in Amsterdam georganiseerd in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Het programma omvatte geanimeerde spreekbeurten van een aantal bekende en minder bekende schrijvers over het thema van de Boekenweek: verboden vruchten.

Aansluitend ontvingen zowel Amnesty International als Oxfam Novib een cheque van € 25.000. Wederom een recordbedrag.

Oxfam Novib zet zit bedrag specifiek in, in hun strijd tegen kindhuwelijken. Zij werken hierbij samen met o.a. Unicef en Girls nor brides.

Nieuwe fotocollectie in de winkel

In de winkel zijn vanaf vandaag nieuwe foto’s te bewonderen van
Wil van Belkom uit Tilburg.

Wil vindt zijn inspiratie tijdens wandelingen in de natuur in binnen- en buitenland.
Zijn foto’s zijn ook puur natuur. Hij speelt met de instellingen van zijn toestel, zodat er nauwelijks of geen nabewerking nodig is.

Wil is iemand van weinig woorden en laat de beelden liever voor zich spreken.

Nieuwe boeken

Dat je bij Books 4 Life terecht kan voor betaalbare tweedehands boeken is inmiddels (hopelijk) geen geheim meer, maar heel soms krijgen we ook nieuwe boeken binnen. Vandaag was zo’n dag.

Eens per jaar doneert de Tilburgse boekhandel Livius de Zevensprong boeken uit hun eigen voorraad aan Books 4 Life Tilburg. Wij zijn erg blij met zo’n mooi gebaar en we vonden het vanochtend dan ook bepaald geen straf om de nieuwe boeken uit te pakken en ze een mooie plek in de winkel te geven! Hieronder het resultaat:

Verslag van de donatie-uitreiking

Afgelopen zaterdag (28 januari) was onze jaarlijkse donatie-uitreiking aan de goede doelen. Tijdens deze feestelijke middag overhandigde burgemeester Noordanus de cheques en noemde hij Books 4 Life een mooi initiatief dat bijdraagt aan internationale solidariteit. Ook gingen de voetjes van de vloer bij het optreden van de band MAAZ en oogstte Dancing Wolf bewondering met een performance gebaseerd op traditionele Javaanse dans.

Met trots kunnen we melden dat Books 4 Life Tilburg dit jaar €18.550,- mocht verdelen onder de goede doelen (dat is 985 euro meer dan vorig jaar!). Van dit bedrag werd €9000,- verdeeld onder Stichting Eukenos, Imena Foundation, Stichting Steun en Opbouw Gambia, Vereniging Smaragd, Stichting Nimba, Stichting Yayasan Jasinga en Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa. In december 2016 werd al 250 euro gedoneerd aan RIWB Lichtpuntjes en tijdens de landelijke uitreiking van Books 4 Life op 2 april in Amsterdam zal namens onze winkel nog eens €4650,- worden gedoneerd, zowel aan Amnesty International als aan Oxfam Novib.

Het is fantastisch dat we zo’n mooi bedrag hebben mogen uitdelen in het jaar van ons twaalf-en-een-halfjarig bestaan. Wij danken daarom iedereen die afgelopen zaterdag aanwezig was bij de uitreiking, maar natuurlijk ook iedereen die onze winkel het hele jaar door heeft gesteund. Zonder jullie was het immers nooit mogelijk geweest om dit bedrag bij elkaar te krijgen!

Uitreiking donaties aan goede doelen

Voor Books 4 Life staat ook de maand januari in het teken van geven, met de jaarlijkse uitreiking van donaties aan goede doelen. De cheques zullen op zaterdag 28 januari overhandigd worden door niemand minder dan burgemeester Noordanus, die onze winkel een warm hart toedraagt.
De uitreiking vindt plaats in het T-Sportscafé aan de Academielaan en duurt van 13.00 tot 17.00. Tijdens het officiële gedeelte zal eerst het bedrag bekendgemaakt worden dat dit jaar opgehaald is en vervolgens worden de afzonderlijke donaties uitgereikt door de burgemeester. De middag wordt feestelijk afgesloten met een optreden van de band Dark Rose en een dansperformance van Dancing Wolf.
Hopelijk zien we jullie ook op zaterdag 28 januari of anders een keer in onze winkel. De enige manier om ook volgend jaar donaties te kunnen uitreiken is immers door mensen te helpen met het vinden van een goed boek voor een goed doel!